"-Aldrig i livet tänkte Siri Eriksson när Tierps kommun aviserade att man hade för avsikt att ta sin hand ifrån Gudinge badplats. Platsen där så många barn lärt sig simma, där så många bullar-med-saft slukats och så många stått huttrande på stranden, med skrynkliga blå fingrar efter dagens simlektion.

"Det får ni vänta med ett tag!" sa Siri och sökte upp Stiv Lövqvist, - numera hedersmedlem i föreningen. Det var då som Gudinge Intresseförening bildades, med syftet att bevara och ta hand om badet.

Året var 1993 och sedan dess har mycket hänt.

Badhytterna är rustade och fina, en räddningsbåt har införskaffats, stranden har utökats.

Bryggor läggs i varje år och tas upp för vintern. Stranden städas och toaletterna (med torrvatten!) rustas att ta emot sina brukare. Soliga sommardagar är det lika trångt på Gudingeplayan som på Playa Ingles på Kanarieöarna. Fyrfota vänner har egen strandremsa, bland annat eftersom en del barn är rädda för dem och en del hundar är väl nitiska att fösa samman flocken och skyr inga medel för att nå detta mål.

Men föreningen har även andra strängar på sin lyra! För vanligt folk börjar året vid tolvslaget på nyårsafton. För medlemmar i intresseföreningen börjar med Valborg och en rejäl brasa, fortsätter med årsmötet, midsommarafton, kaffekvällar vid hamnstugan, Sotarfesten med dans till levande musik och På tur i Hållnäs - det Stora Evenemanget och därefter Ljuskvällen, då vi sätter ut mashaller på vågbrytaren i hamnen. Vi rundar av säsongen med en alltid lika spännande bussresa med varierande mål fram på sensommaren.

Har du bilder från dessa eller kanske gamla bilder med anknytning till Gudinge blir vi mer än glada, ja rent av hänryckts, att få lägga in dem på hemsidan!

Glada blir vi också åt att få en dialog med dig där du framför synpunkter, beröm eller andra åsikter och förslag!.

Skicka gärna ett e-post meddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.